tirsdag den 31. juli 2012

Couscoussalat med citronmelisse






Salaten her er lækker og hurtig at lave. Jeg er i det hele taget helt vild med couscous. Jeg har et trick, som gør couscous til noget af det nemmeste at lave. Lyt ikke til hvad der står på de forskellige couscouspakker men gør således: Tag 1 dl vand til 1 dl couscous og sæt vandet til at koge, sammen med lidt smør og eventuelt lidt hønsebouillon. Når vandet koger, tager du gryden af varmen, tilsætter couscoussen og ryster gryden en smule så vandet dækker grynene. Sæt låg på og lad den stå i 6 minutter. Og Vupti, så har du couscous! 

Denne salat passer til aftensmad til 3 personer, eller 2 som er meget sultne og kan varieres i en uendelighed.

2 dl couscous
2 dl vand
Lidt smør
En halv hønseboullion terning eller lignende
1 stort æble eller 2 små
2 røde peberfrugter
1 nektarin
En håndfuld rosiner
3 forårsløg
100 g hvid ost (er lidt som feta, men blødere i konsistensen. Feta kan erstatte den)
Saften af en lime (citron kan bruges)
En håndfuld citronmelisse
Pinjekerner til at drysse på som pynt

Fremgangsmåde:

Tilbered couscous, vand, smør og bouillon som beskrevet længere oppe. Efter couscoussen har trukket i de 6 minutter, røres de luftige med en spiseske og lad så couscoussen køle af.

Sker æbler, nektarin, feta og peberfrugt i tern og forårsløgene i tynde skiver. Bland det i couscoussen sammen med rosinerne.  Hak citronmelissen (gem lidt til pynt) og bland det med, sammen med saften af en lime.

Rist pinjekernerne og drys over salaten, sammen med resten af citronmelissen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar