fredag den 27. juli 2012

Humus


Denne humus er utrolig lækker og ikke særlig usund. Jeg udelader olivenolien for at spare nogle kalorier, så får du en humus der lyder på ca 70 kalorier/100g. 

Brug den til at dyppe grøntsagsstænger i, ristede fuldkornstoast skiver, smøre på brødet istedet for smør og meget andet.
200 g tørrede kikærter eller 1 dåse kikærter
1 fed hvidløg
1 tsk. spidskommen
3 spsk. citronsaft
½-1 finthakket chili uden kerner
1 dl yoghurt naturel
1 spsk olivenolie (kan udelades)
groft salt og peber fra kværn
Evt. lidt af vandet fra kikærterne hvis du ønsker en tyndere humus

Læg kikærterne i blød natten over. 
Kog ærterne i noget nyt, let saltet vand i en time, eller indtil de er møre.Sigt vandet fra, husk at gem lidt af vandet hvis humussen bliver for tyk.
Blend de kogte kikærter med resten af ingredienserne, indtil den ønskede konsistens er opnået. Spæd eventuelt op med noget af kogevandet og smag så til med rigeligt salt og peber. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar