tirsdag den 31. juli 2012

Sød chili sauce


Jeg eeelsker sød chili sauce! Og ville ikke kunne undvære det, når jeg laver wok og andre asiatiske retter. Men det er bare rigtig dyrt i længden, i forhold til hvor billigt og nemt det er at lave selv! 


2 friske chilier 
1,5 fed hvidløg
2 dl vand
0,5 dl hvidvinseddike eller hvid balsamico 
1,5 dl sukker eller sødemiddel der svare til det 
1 tsk salt
Evt. til maizena til at tykne 


Fremgangsmåde:

Hak chilierne og hvidløgene i grove stykker og fjern kernerne medmindre du kan lide det rigtig stærkt. Put alle ingredienserne i en blender, eller brug en stavblender. Blend det godt og grundigt sammen og kog så massen i en gryde i mindst 5 minutter. 

Hvis du gerne vil have din chilisauce lidt tykkere, kan du jævne med lidt maizena, men pas på, det er max en halv spsk du skal bruge, ellers får du sød chili grød ;-)

Køl saucen helt ned, inden du hælder den i en skoldet beholder. Jeg har ladet mig fortælle at den kan holde sig i en måned i køleskabet. Personligt har den aldrig fået lov til at stå så længe i mit køleskab, det smager den for godt til ;-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar