mandag den 30. juli 2012

Hvid bønne brownie med lavt kalorieindhold


Denne bønne brownie er rigtig lækker. Den kan selvfølgelig ikke sammenlignes med en lækker og snasket brownie, men godt smager den, og min kæreste som ikke engang skal tabe sig, tigger allerede på at jeg laver endnu en portion :-) Melet kan udelades og derved bliver kagen glutenfri. 
Denne kage har et kalorieindhold på ca 150 kcal/100 g!


250 g hvide bønner (svare til en dåse)
6 bægre æggehvide
1 vaniljestang
130 gram æblegrød (Kan købes kvickly, føtex, superbest osv)
100 gram hvid chokolade
30 gram sukker (eller sødemiddel)
1 tsk. bagepulver
3 spsk hvedemel (kan udelades)
Et nip salt

1 bakke friske jordbær til pynt 
1 springform foret med bagepapir 

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 180*(150* ved varmluft)

Put de hvide bønner i din foodprocessor og blend dem grundigt. Put resten af ingredienserne i, undtagen den hvide chokolade og kør det hele i foodprocessoren i nogle minutter, indtil bønnerne er kørt helt ud i dejen.
Smelt imens den hvide chokolade, og vend den til sidst i dejen. 

Hæld dejen i den forede springform og bag kagen i ca. 45 minutter. Det er vigtigt at skorpen ikke får for meget, for så bliver skorpen tør.


Lad kagen køle helt af i køleskabet, allerhelst til dagen efter. Pynt den afkølede kage med jordbær og drys med lidt flormelis og så er den ellers klar til at blive spist!

God fornøjelse! 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar