torsdag den 9. august 2012

Spidskålssalat


Lækker og sund spidskålssalat. Passer til alt slags kød og erstatter nemt de kaloriefyldte ris og kartofler. Vil du have salaten endnu mere sund og proteinrig, kan du erstatte creme fraiche med skyr. Du kan sagtens lave salaten i forvejen, vent blot med at blande selve salaten med dressingen, til lige inden den serveres. 


Til 4 personer

400 g spidskål
5 forårsløg skåret i skiver
10 radiser skåret i skiver
1 dåse ananas skåret i små tern 
1 bundt purløg 

Dressing
Creme fraiche (jeg bruger 6%) 
2 tsk dijonsennep 
1 tsk akaciehonning
2 tsk citronsaft 
Salt og peber 

Fremgangsmåde 

Lav først dressingen ved at blande det hele sammen og smag til. Lad den stå og trække i køleskabet, imens du laver selve salaten: 

Skær spidskålen i tynde strimler og lig det i en skål, med kold vand. Kram kål strimlerne lidt, med hænderne, sådan så kålen bliver blødgjort en smule. 
Sigt vandet fra kålen og bland det med forårsløg, radiser, purløg og ananas. Gem lidt af purløget, til pynt. 

Bland salaten sammen med dressingen og pynt med purløg. 











Ingen kommentarer:

Send en kommentar