God og snasket brownie. Du bliver afhængig!
Server den som den er, eller med en god vanilje is og brombærcoulis.
Passer til et stort ildfastfad
4 æg
330 g rørsukker (eller 350 g almindelig)
1 vaniljestang eller til nøds 2 spsk vaniljesukker.
100 g mel
0,5 tsk bagepulver
4 spsk kakao med top
200 g smør
200 g mørk chokolade
100 g valnødder
50 g valnødder til pynt
Lidt flormelis til pyntFremgangsmåde:
Tænd ovnen på 170*
Pisk æg og sukker luftigt og skummende. Hvis du bruger en vaniljestang (hvilket jeg bestemt vil anbefale) Tilsætter du den sammen med sukkeret. Kør kornene ud i 1 spsk af sukkeret med en ske, så undgår du at kornene klumper sammen.
Bland vaniljesukker (hvis du bruger dette), mel, bagepulver og kakaopulver og si det ned i æggemassen. Vend det hele sammen.
Smelt smøret ved svag varme, det skal kun lige være smeltet.
Hak chokolade og valnødder groft og hæld i det stadig lune smør og rør rundt i blandingen, så chokoladen smelter. Vend chokolade blandingen i resten af dejen.
Smør det ildfastefad eller lignende med smør og klip et stykke bagepapir ud, så det akkurat dækker bunden. Hæld dejen i fadet og bag kagen i ovnen i ca. 40 minutter.
Lad kagen køle helt af, inden du skærer i den. Den bliver kun bedre af at stå natten over i køleskabet.
Si lidt flormelis på toppen af kagen og pynt med valnødder eller lad dig inspirere af det nederste billede!
Du kan også servere kagen med hjemmelavet brombærcoulis , friske hindbær og en god vaniljeis! |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar