torsdag den 9. august 2012

Proteinrig æggekage med asparges og spidskål


God og mættende frokost. Jeg bruger 1 æg og 2 æggehvider. Tænker du ikke på kalorier, vil jeg selvfølgelig anbefale dig at bruge 3 æg, det bliver den selvfølgelig mere lækker af. Men det betyder ikke at den ikke er god med æggehvider! Jeg brugte nogle rester fra en cuvette steg, har man ikke liige det liggende og flyde i køleskabet, kan man selvfølgelig erstatte det med noget andet. Skinke pålæg, kylling, you name it. Man kan jo også lave den vegetarisk. 
Grøntsagerne er også valgfrie. Jeg brugte bare hvad jeg lige havde liggende. Det er jo det skønne med æggekage. Man kan bare putte det i, man selv kan lide! 
I min portion var der 240 kalorier, hvilket ikke er meget for et helt måltid.


Frokost til 1 

1 æg
2 æggehvider (taget fra 2 æg, brug ikke pasteuriserede!)
3 asparges 
1/4 rødløg eller alm løg 
1 skive cuvettesteg (eller hvad du nu ellers har liggende) 
25 g spidskål 
15 g fennikel (valgfri) 
1 cocktailtomat 
Salt og peber
Frisk basilikum (valgfri)

Fremgangsmåde

Bland æg, æggehvider, salt og peber, med spidskålen, som du skærer i tynde strimler. Skær kødet i tynde strimler og læg til side.

Knæk de 3 asparges over (skær ikke) og skær dem så over på midten. Del dem i 3-4 stykker. 
Skær rødløgene, fennikel og tomat i små tern og bland dem sammen med aspargesstykkerne. 

Varm en lille pande op, med lidt fedtstof, ved middel varme. Tilsæt æggeblandingen og skru ned til lav varme. Umiddelbart efter hælder du grøntsagsblandingen over og derefter ligger du kødstrimlerne på æggekagen. Tryk strimlerne lidt ned i æggekagen med en ske, så det hele bliver blandet lidt sammen. 

Steg nu æggekagen færdig, stadig ved lav varme. Det tager længere tid end man lige skulle tro. Pas på med ikke at brænde bunden af æggekagen sort.

 Hvis din pande kan tåle at komme i ovnen, kan du eventuelt bage den færdig i ovnen ved middel varme. 

Når der ikke er mere flydende æg på toppen af æggekagen, er den færdig og klar til at blive spist. Pynt eventuelt kagen med lidt frisk basilikum og ketchup.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar