onsdag den 8. august 2012

Verdens bedste brownie


God og snasket brownie. Du bliver afhængig! 
Server den som den er, eller med en god vanilje is og brombærcoulis.

Passer til et stort ildfastfad

4 æg
330 g rørsukker (eller 350 g almindelig)
1 vaniljestang eller til nøds 2 spsk vaniljesukker. 
100 g mel
0,5 tsk bagepulver
4 spsk kakao med top
200 g smør
200 g mørk chokolade 
100 g valnødder

50 g valnødder til pynt
Lidt flormelis til pynt

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 170*

Pisk æg og sukker luftigt og skummende. Hvis du bruger en vaniljestang (hvilket jeg bestemt vil anbefale) Tilsætter du den sammen med sukkeret. Kør kornene ud i 1 spsk af sukkeret med en ske, så undgår du at kornene klumper sammen.

Bland vaniljesukker (hvis du bruger dette), mel, bagepulver og kakaopulver og si det ned i æggemassen.  Vend det hele sammen.

Smelt smøret ved svag varme, det skal kun lige være smeltet.

Hak chokolade og valnødder groft og hæld i det stadig lune smør og rør rundt i blandingen, så chokoladen smelter. Vend chokolade blandingen i resten af dejen.

Smør det ildfastefad eller lignende med smør og klip et stykke bagepapir ud, så det akkurat dækker bunden. Hæld dejen i fadet og bag kagen i ovnen i ca. 40 minutter.

Lad kagen køle helt af, inden du skærer i den. Den bliver kun bedre af at stå natten over i køleskabet.

Si lidt flormelis på toppen af kagen og pynt med valnødder eller lad dig inspirere af det nederste billede!

Du kan også servere kagen med hjemmelavet brombærcoulis , friske hindbær og en god vaniljeis!



Ingen kommentarer:

Send en kommentar