fredag den 3. august 2012

Røget laks med lækker kartoffelsalat


Et godt alternativ til den almindelige kartoffelsalat, med mayonaise og andet snask i. Denne her salat er utrolig lækker, og mættende grundet de kogte kartofler. 
Server den til frokost eller som forret. Jeg er vild med at spise røget laks til, men meget andet kan også bruges! Som om det ikke var nok, kan denne salat også spises med god samvittighed. Hvis du udelader olivenolien, får du en salat med 72 kcal/100 g.

Opskriften passer til 3 personers frokost eller forret til 4 personer 

10 små, kogte og afkølede kartofler 
6 asparges 
0,5 agurk
2 små håndfulde blandet salat eller rucola
0,5 rødløg 
3 radiser 
8 store skiver laks eller andet fisk/kød 

Til dressingen:
2 spsk olivenolie (kan udelades)
2 tsk dijonsennep 
1-2 tsk akaciehonning 
Saften fra 1 citron 
Et bundt hakket dild
Salt og peber 

Fremgangsmåde:

Lav først dressingen, ved at blande det hele sammen. Husk at smag til, dijonsennep smager meget forskelligt fra de forskellige producenter. 
Skær kartoflerne over i 4 både og kom dem i dressingen. Lad blandingen stå og trække i køleskabet, mens du laver resten. 

Knæk  aspargeserne over, skær dem endeligt ikke over, da du ved at knække dem, sikre at du får alt det trævlede kasseret. Giv dem et lyn opkog på 1 minut og skyl dem i koldt vand. 
Skrab den halve agurk fri for kerner og sker den i tern. Skær det halve rødløg i de tyndeste skiver du kan og radiserne ligeså, brug eventuelt en kartoffelskræller eller et mandolinjern til radiserne. 

Skyl salaten som det sidste og bland alle grøntsagerne, undtagen radiserne, forsigtigt sammen med kartoffelblandingen og server på en tallerken med lakseskiverne. Pynt salaten med de tynde radiseskiver. 





Tip: Salaten kan sagtens laves i forvejen! Jeg gør tit det at jeg laver det hele klart, altså skærer agurk, asparges, radiser osv. og opbevare i køleskabet, og blander kartoffelblandingen. Og så røres det hele blot sammen, lige inden. Så har du en forret der tager under 2 minutter at lave, når gæsterne er ankommet. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar